Smaskigt men nyttigt
Varför inte laga något smaskigt, men GI-nyttigt i helgen? Gör då denna härliga browniekaka!
Browniekaka:
150 g mörk choklad (Vill du vara extra GI-riktig så ta sockerfri 70% mörk choklad. Finns från bla Cloetta)
3 ägg
1/2 dl fruktsocker (har lågt GI)
Ca 100 g hackade naturella nötter (valfri sort)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Bryt i chokladen i en skål och smält över ett vattenbad. Knäck i äggvitorna i en skål och äggulorna i en annan. Vispa äggulorna tillsammans med fruktsockret. Tillsätt den smälta chokladen och rör om.
Vispa äggvitorna hårt och häll i den andra skålen. Häll i nötterna och rör om.
Grädda i en väl smord bakform/brödform i mitten av ugnen ca 15 min.
Servera tillsammans med grädde om du vill eller avnjut som den är!
Kommentarer
Trackback